poradżcie czyli zrób to sam MOCOWANIE GŁOŚNIKA DRZWI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • WWK8
    Classic
    • 2009
    • 9

hamulec ręczny w sumie jest dobry ale chyta prawie przy samym końcu ale jeszcze dokładnie sprawdze jutro jak będe jechać. Chyba wymienie odrazu przód i tył ale jeszcze zobacze
  • wosiuptak
    Classic
    • 2007
    • 25

Witajcie

Przy demontażu boczków drzwi należy zdjąć głośniki drzwi (w obudowach) .Podczas składania wszystkiego do kupy przy wciskaniu głośnika do środka wpadły mi do środka drzwi plastikowe kołki (są w otworach blachy drzwi) 2 szt w które wtyka się ten głośnik. Duperela powiecie -słusznie , ale to dość wymyślny kołek.
    Czy wiecie gdzie znajdę takie kołki (zakup) lub jak inaczej zaradzić (co zaadoptować) aby ponownie wcisnąć głośnik tak aby nie wypadał !

wosiuptak

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

wosiuptak, Po co zdejmować głośniki?.Nie raz to przerabiałem i demontując boczki nie wyjmowałem głośników,nie było takiej potrzeby.Wydaje mi się,że może chodzić o plastikowe dybelki,-3 szt.na każdy głośnik,które siedzą w blasze i do nich mocuje się panele głośnikowe.Jeśli tak,to masz dwa wyjścia:zdjąć boczek i poszukać tych zgubionych,zamówić w ASO.
      Jest też trzecie wyjście:zamówić panele z MDF-u i przykręcić je na śruby.Od razu poprawi się dźwięk.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• wosiuptak
        Classic
        • 2007
        • 25

Zamieszczone przez JanuszSz
        Po co zdejmować głośniki?.Nie raz to przerabiałem i demontując boczki nie wyjmowałem głośników,nie było takiej potrzeby.
        Chyba jednak jest bo jak podnieść boczek wyjmując go z mocowania przy szybie.

Wydaje mi się,że może chodzić o plastikowe dybelki,-3 szt.na każdy głośnik,które siedzą w blasze i do nich mocuje się panele głośnikowe..
        D O K Ł A D N I E o nie chodzi

...... masz dwa wyjścia:zdjąć boczek i poszukać tych zgubionych,zamówić w ASO.
        Jest też trzecie wyjście:zamówić panele z MDF-u i przykręcić je na śruby.Od razu poprawi się dźwięk.
        -zdejmować nie chcę bo przyklejałem gąbkę i musiałbym wszystko rozp....
        -zamówić w ASO- ciekawe jaki koszt (czy to ma nr katalogowy??)
        -MDF ciekawa opcja , ale nie wiem jak to zrobić - może jakaś porada tutorial czy zdjęcia?

wosiuptak

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

wosiuptak, Zapewniam Cię,nie ma potrzeby wyjmowania głośnika,boczek na górze pięknie wychodzi.Trzeba jedynie odchylić.

Koszt tego cuda w ASO prawdopodobnie symboliczny.Takie kołeczki występują jeszcze w innych miejscach Octavii,bez problemu znajdą.

co do paneli,to tu:http://www.audiotuning.pl/car-audio,...i_w_drzwi.html
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Nexus6
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4847
            • Volkswagen

Zamieszczone przez wosiuptak
            może jakaś porada tutorial czy zdjęcia?
            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

Pracuję...